انواع پمپ

کد بلاگ : #103
تاریخ انتشار : سه شنبه, 17 شهریور 1394 11:13
تعداد بازدید کننده : 3281
ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
انواع پمپ
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
انواع پمپ : برای جابجا کردن و انتقال یک مایع از مکانی به مکان دیگر از اختلاف فشار استفاده می کنیم. برای این منظور از انواع تلمبه ها و پمپ ها استفاده می شود. مجموعه اعمالی را که موجب اختلاف فشار و در نهایت جابجایی مایعات می شود را پمپاژ می نامیم.
انواع پمپ : برای جابجا کردن و انتقال یک مایع از مکانی به مکان دیگر از اختلاف فشار استفاده می کنیم. برای این منظور از انواع تلمبه ها و پمپ ها استفاده می شود. مجموعه اعمالی را که موجب اختلاف فشار و در نهایت جابجایی مایعات می شود را پمپاژ می نامیم.
پمپ شناور
انواع پمپ ها
پمپ ترکیبی:
اگر در انتقال مایع مورد نظرمان نیاز به جریان بالا دداشته باشیم چند پمپ را به صورت سری به هم می بندیم. این پمپ ها را پمپ ترکیبی می نامیم.
پمپ گریز از مرکز:
این گروه پمپ ها یک شیر خروجی دارند که همیشه بسته است. بسته بودن این شیر باعث می شود فشار درون پمپ به حداکثر برسد. این عمل را فشار طراحی می نامیم.
پمپ پیستونی:
این گروه پمپ ها نیز ساختاری مانند پمپ های گریز از مرکز دارند و دارای یک شیر هستند که در هنگام پمپاژ بسته است.
پمپ دیاگرامی:
هنگامی که به فشار و سرعت نیاز نداریم از پمپ دیاگرامی استفاده می کنیم. این پمپ با ایجاد یک خلا عمل پمپاژ را انجام می دهد.
پمپ پلانجری:
درست مانند پمپ پیستونی این نوع پمپ ها دارای یک شیر اطمینان هستند اما ابا این تفاوت که قطر فشارنده ی آن کمتر است.
پمپ رفت و برگشتی:
این گروه پمپ ها با صرف مقداری انرژی با استفاده از حرکت های افقی و عمودی فشار مایع را بالا می برد. خروجی این پمپ ها بسته نیست. اما یک شیر اطمینان دارند.
پمپ گریز از مرکز:
این پمپ ها درونشان یک پروانه دارند. این پروانه با ایجاد حرکت دایره ای باعث ایجاد نیروی گریز از مرکز می شود. پمپ های گریز از مرکز با این نیرو کار خود را انجام می دهند.
پمپ های چرخ دنده حلزونی: پمپ های چرخ دنده ای به وسیله ی دو چرخ دنده که در خلاف جهت یکدیگر حرکت می کنند سیال را به دو جهت جابجا می کنند. چرخش چرخ دنده ها دو طرفه است اما خروجی
اشان ضربانی می باشند. پمپ های چرخ دنده جناقی خروجی یکنواخت تری نسبت به پمپ های چرخ دنده ای دارند اما با این تفاوت که چرخش چرخ دنده هایشان دو طرفه نیست. برای جلوگیری ا این عیب پمپ
های چرخ دنده حلزونی ساخته شدند. کج بودن دندانه های چرخ دنده ها موجب می شود ، هنگام تخلیه جریان خروجی به طور یکنواخت و آرام تر از پمپ خارج شود.
پمپ های جابجایی مثبت:
پمپ دورانی یک نوع از پمپ های جابجایی مثبت است. با هر دور چرخش کامل چرخ دنده مقداری معین از مایع از قسمت ورودی به خروجی و در نهایت سیستم لوله کشی منتقل می شود.
پمپ دوار:
نوعی پمپ جابجایی مثبت که مایع را به دو روش پمپاژ مپمپ گریز از مرکز ی کند:  دورانی خاص و مخلوطی از دوران و نوسان. هر پمپ دوار یک محفظه ی ساکن دارد ، در این محفظه یک موتور قرار دارد. با حرکت موتور پمپ به حرکت در می آید. پمپ های دوار انواع متفاوتی دارند که شامل موارد زیر می باشند: یک پیچی و چند پیچی ، چرخ دنده داخلی و خارجی ، تیکه ای ، بادامک پیستونی ، پره ای نفرشی و پره ای نوسانی. اساس کار این پمپ ها سرعت دورانی بالایشان می باشد. این سرعت چیزی در حدود 5000 دور در دقیقه و گاها بالاتر می باشد.
تا اینجا به معرفی پمپ های جابجایی مثبت پرداختیم. اما به روش کار آن و انواع آن اشاره نکردیم. طریقه ی عملکرد آن و معرفی انواع آن را به مقالات بعدی واگذار میکنیم.
با ما همراه باشید.

“ انواع پمپ ”